Der er ingen tvivl. Rigtigt mange områder af vores samfund er ramt af Corona-indskærmningen. Både på det professionelle plan, men så sandelig også på det personlige.

Og det er jo dobbelt-tragisk, for når vi bliver pressede udefra, er det eskapismen indefra der skal holde os fri. Og når vi samtidigt bliver begrænsede på dén front også, bliver tingene pludselig svære.

Rollespil har de sidste 40-45 år været et “go-to place” for rigtigt mange mennesker, for sammen at slippe væk fra hverdagens trummerum. Det er svært at spille bord-rollespil med 2 meters afstand mellem hinanden, så hvad gør en klog mand når man ikke kan sidde rundt om et bord?

Her kommer de online, virtuelle spilleborde i spil! Løsninger som Roll20.net, FoundryVTT ($) eller Fantasy Grounds ($$-$$$) tilbyder gode, rimeligt tilgængelige løsninger for virtuelle spille-borde. Jeg er selv meget glad for Roll20.net, der trods sin lidt stejle indlæringskurve – regn med ihvertfald 3 spil som spiller før du rigtigt har de grundlæggende funktioner inde under huden.

Her er et eksempel på et Roll20.net spil med mig som DM:

En bruger på Facebook-gruppen ‘Pen & Paper Danmark‘ der kalder sig Noct, har begået fire fantastiske intro-videoer på dansk til Roll20:
Del 1- https://www.youtube.com/watch?v=OufidBV1f_U
Del 2 – https://www.youtube.com/watch?v=xZpHe9gF8Xo
Del 3 – https://www.youtube.com/watch?v=s-BIESWKkYQ
Del 4 – https://www.youtube.com/watch?v=UEW56gFTK_M

Og nej, det er ikke kun Dungeons & Dragons der kan spilles på Roll20.net, men også en masse andre både nyere og ældre systemer. Jeg har samlet en liste med en række gratis rollespil-regler, så er det ikke lige D&D der er din kop thé, så se om ikke der er noget andet der kan lokke.

D&D – http://dnd.wizards.com/products/tabletop/players-basic-rules
Call of Cthulhu – https://www.chaosium.com/cthulhu-quickstart/
Vampire the Masquerade – https://www.modiphius.net/…/vampire-the-masquerade-5th…
FATE – https://www.faterpg.com/
OpenD6 – http://opend6.wikidot.com/start
PathFinder 1e – https://www.aonprd.com/
PathFinder 2e – https://2e.aonprd.com/
StarFinder – https://www.aonsrd.com/

Der er næsten ingen undskyldning for ikke at give det et skud. Hvem ved, måske bliver du også hooket? 🙂