Emnet omkring den betalte Dungeon Master, altså DMen der mod beskeden betaling, stiller sig til rådighed for dig og dine venner, så i kan få et slag D&D, CoC, Vampire eller lignende, uden at nogen af jer skal give bekøb på selv at spille med, er ofte til diskussion i diverse fora.

Ofte er modargumentet at det da ikke er nødvendigt at betale for en DM, der er jo masser at vælge imellem.

Kigger jeg over på Adventurers League Danmark, som jeg har været med til at skabe, er dette en sandhed med kraftige modifikationer.

Et af vores allerstørste problemer er netop at skaffe Dungeon Masters nok til alle vores spillere i hele landet – et problem, der kun overgås af udfordringen med at skaffe plads nok til vores spil.

Da vi i slutningen af februar etablerede ALDK, gik vi bort fra at opkræve betaling for deltage i spillene. Årsagen hertil var strukturen omkring betalingerne, der desværre viste sig ikke at falde helt i hak med Indsamlingsloven. I respekt herfor, valgte vi altså øjeblikkeligt at droppe deltagerbetalingen på 30kr pr mand ved bordet, hvoraf de 20 gik til Ungdommens Røde Kors og den sidste 10er til Dungeon mesterens udgifter i forbindelse med spillet – både eventyr, print, evt figurer og tilbehør koster trods alt penge.

Hvorfor er dette relevant? Jo, faktum er, at efter vi har droppet deltager betalingen, har jeg bemærket et lille fald i ønsket om at stille op som DM. Det er ofte de samme Tordenskjolds soldater der stiller op, men posen med tilgængelige DMs føles altså lidt lettere.

Om der er en sammenhæng eller ej, kan lige nu kun besvares via empiri.

Istedet vil jeg vove den påstand, at selvfølgelig er der brug for den betalte DM. Selvfølgelig er det ikke alle der ønsker eller er lige gode til at være DM og så er det altså et andet menneskes fritid, der skal investeres i din underholdning.

Derfor mener jeg, at det ikke er uforskammet for en DM at tage 30-50kr pr spiller for en 4 timers session med en tilfældig gruppe spillere, fundet via Discord, Roll20, lookingforgm.com eller DnD-al.dks forum.