Een ting er sikkert: Når du stikker hovedet indenfor i DDAL verdenen, så støder du på et utal af forkortelser. SKT, PHB, DDEX, etc. Det hele virker meget forvirrende og måske ligefrem skræmmende, så lad mig kaste lidt lys over hvad de fleste forkortelser står for.

Eventyr

Følgende forkortelser gør sig gældende i forbindelse med de forskellige type eventyr og moduler, du kan finde i butikkerne og på www.dmsguild.com.

Kode Beskrivelse
DDAL Standard Adventurers League eventyr
DDEN “Encounters”; Særlige eventyr, der kun er tilgængelig for forhandlere. Programmet eksisterer ikke længere, men eventyrerne er fortsat legale AL eventyr.
DDEP “Epic”; Et specielt episk eventyr, men høj sværhedsgrad. Spiller på tværs af flere borde og kun i forbindelse med spil i butik eller ved konventions/konference events.
DDEX “Expeditions”; Standard Adventurers League eventyr. Dette specifikke program eksisterer ikke længere, men eventyrerne er fortsat legale i AL øjemed.
DDHC “Hard Cover”; De sæson-baserede udgivelser, velkendte bøger fra rollespilsforretningerne, der typisk tager spillerne fra level 1 til level 10 eller højere. Rækker nogle gange historie-tråde ud til klassiske eventyr, som Lost Mine of Phandelver (mini-kampagnen i Start Box’en)
DDIA “Intro Adventure”; Et særligt introduktions-eventyr til en DDHC-bog, en ny sæson eller spil, eller et andet event eller historie-tråd.
DDLE “Launch Event”; Eventyr skabt specielt til butikker for at fejre lanceringen af en ny DDHC-bog. Programmet eksisterer ikke længere, men eventyrerne er fortsat legale i AL sammenhæng. Programmet er erstattet af DDIA.
DDAO “Author Only”; Et stærkt begrænset eventyr, der kun kan spilles hvor forfatteren er til stede. Det særlige er, at selvom eventyrerne kan have indhold,
der rækker udover det normalt legale, så tæller DDAO eventyrerne fortsat som legalt DDAL indhold.
CCC “Convention-Created Content”; Eventyr, der ikke nødvendigvis er kanon (passer ind i den igangværende historie-tråd), men som er skabt af konventioner, der er givet tilladelse til at skabe eventyret.

DDHC-bøger

Flere stedet i DDAL matrialet, såsom Players Pack eller DMs Pack, nævnes hard-cover bøgerne med forkortelser. Disse kan også være svære at decifrere, så her er en hjælpende hånd. Listen er opdelt efter sæson nummer og nævner hvilke DDHC-udgivelser der tilhører den pågældende sæson.

Kode Beskrivelse
ToD Sæson 1 – Tyranny of Dragons, herunder
– HotDQ Hoard of the Dragon Queen
– RoT Rise of Tiamat
EE Sæson 2 – Elemental Evil, herunder
– PotA Princes of the Apocalypse
RoD Sæson 3 – Rage of Demons, herunder
– OotA Out of the Apocalypse
CoS Sæson 4 – Curse of Stradh, herunder
– CoS Curse of Stradh
SKT Sæson 5 – Storm King’s Thunder, herunder
– SKT Storm King’s Thunder
TftYP Sæson 6 – Tales from the Yawning Portal, herunder
– TftYP Tales from the Yawning Portal
ToA Sæson 7 – Tomb of Annihilation, herunder
– ToAPotA Tomb of Annihilation

Regel-bøger og regel-supplementer

Udover de klassiske regelbøger, Players Handbook, Dungeons Masters Guide og Monsters Manual, er der udgivet en række regel-supplementer, der tilbyder nye karakter baggrunde, spells, items og lignende. Disse er i rigt omfang tilladt i Adventurers League, men der kan være små rettelser eller begrænsninger der gør sig gældende fra sæson til sæson. Se mere i Players Pack eller D&D Adventurers League DMs Pack på DMsGuild.com.

Kode Beskrivelse
PHB Players Handbook
MM Monsters Manual
DMG Dungeons Master’s Guide
SCAG Sword Coast Adventurers Guide
VOLO Volo’s Guide to Monsters
XG Xanathar’s Guide to Everything

Herudover findes der et par andre supplementer, der ikke er AL godkendte, herunder f.eks. “Tal’Dorei Campaign Setting” og “Xanathar’s Lost Notes to Everything Else”.

Ovenstående liste er mestendels oversat fra det frit tilgængelige materiale i Players Pack og DMs Pack fra DMsGuild.com.

Besøg den danske D&D Adventurers League-gruppe på Facebook i gruppen D&D Adventurers League Danmark. eller kig forbi hjemmesiden på www.dnd-al.dk.

Hold dig ikke tilbage for at sende mig feedback på blog@casperhelenius.dk