I min forrige post, fortalte jeg lidt om hvad Dungeons & Dragons Adventurers League er. Nu har du forhåbentligt fået blod på tanden til at give dig i kast med at skabe en karakter og komme igang med at spille.

Forudsætningen for at kunne følge med her er, at du kender lidt til D&D og evt er i besiddelse af Players Handbook. Har du ikke Players Handbook, kan du med fordel hente de gratis Basic Rules herfra: http://dnd.wizards.com/articles/features/basicrules. Det er absolut vigtigt at fastslå, at minimumskravet til deltagelse i DDAL er, at man er i besiddelse af de gratis regler. Deltagelse i DDAL er altså som udgangspunkt ganske gratis og begrænser ikke din oplevelse som spiller.
Wizards har lagt Character Sheets – både blanke og præudfyldte – ud her: http://dnd.wizards.com/articles/features/character_sheets. Snup sådan et og så er du igang med DDAL på 0.5.

Når du så vil spille AL som spiller, skal du starte med at hente den gratis DDAL Player’s Pack fra dmsguild.com: http://www.dmsguild.com/…/DD-Adventurers-League-Players. DMSGuild.com er den online butik, hvorigennem Wizards of the Coast distribuerer både de betalte DDAL eventyr (men ikke kampagner) men også gratis ressourcer, der hjælper dig på vej med både alm. D&D og DDAL. Player’s Pack indeholder alt hvad du har brug for som spiller. Start med at læse Players Guide v7 og DDAL FAQ v7.1. Heraf fremgår ændringer, begrænsninger til udgivet supplements materiale som Volo’s Guide to Monster og Xanathars Guide to Everyting men også eventuelle regel-ændringer eller omstændigheder, der gør sig gældende for den aktuelle sæson. Dette er altså minimums-pakken for at komme igang med DDAL som spiller. Nåhja, og print også log-sheet’et fra Players Pack ud og læg det sammen med dit characer-sheet.

Nu skal du så have nogen at spille med. Først og fremmest er det vigtigt at sige, at DDAL spil ikke kun kan spilles i rollespilsbutikker eller foreninger. Din vanlige DM kan sagtens gøre jeres faste onsdags-spil til DDAL spil, under forudsætning af, at karaktererne der spilles med, overholder DDAL retningslinjerne (dem i Players Guide, se forrige post) samt at DM’en har et DCI-nummer (tildeles ganske gratis af Wizards of the Coast) og eventyret der spilles, er et DDAL eventyr eller kampagne.

DDAL i Danmark organiserer sig på Facebook via siden D&D Adventurers League Danmark for spillere og gruppen Danish Adventurers League DM’s.

Har du lyst til at prøve at spille DDAL, så er der i skrivende stund arrangeret spil på følgende datoer:

4/1-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde. Pris: 30 kroner hvoraf de 20 går til Ungdommens Røde Kors.
18/1-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde. Pris: 30 kroner hvoraf de 20 går til Ungdommens Røde Kors.
27/1-2018 – Faraos Cigarer – Primært myntet på nybegyndere indenfor D&D. Få pladser. Gratis deltagelse.
1/2-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde. Pris: 30 kroner hvoraf de 20 går til Ungdommens Røde Kors.
15/2-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde. Pris: 30 kroner hvoraf de 20 går til Ungdommens Røde Kors.
1/3-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde. Pris: 30 kroner hvoraf de 20 går til Ungdommens Røde Kors.
15/3-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde.
29/3-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde.
31/3-2018 – Nørdmarked i DGI-byen, København V – Vi prøver at stable et DDAL Epic på benene, hvor ét stort eventyr fordeles på tværs af alle borde. Kom glad, det bliver .. episk!
12/4-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde.
26/4-2018 – Fanatic Roskilde – Fortsat ledige pladser. Der spilles eventyr fra forskellige sæsoner ved de 4-5 borde.

Flere datoer kommer til, bl.a arbejdes der på at sætte spil op hos Kelz0r i Holbæk også. Følg siderne på Facebook for mest aktuelle oplysninger.

Besøg den danske D&D Adventurers League-gruppe på Facebook i gruppen D&D Adventurers League Danmark. eller kig forbi hjemmesiden på www.dnd-al.dk.

Hold dig ikke tilbage for at sende mig feedback på blog@casperhelenius.dk