For et par dage siden havde vi min svigermor på besøg for at teste vores nye grill, en Weber Performer Deluxe. Til lejligheden havde vi gnubbet en lille håndfuld gnaveben/revelsben (gris) og lagt dem i køleskabet over natten. Da disse ben blev så gode, besluttede jeg mig for at dele opskriften på rubben samt grill processen med jer – og ikke mindst for at jeg selv kan huske den næste gang vi laver revelsben 😉

Rub

2 spiseskeer friskkværnet peber
2 spiseskeer havsalt
1 teske hvidløgspulver
2 spiseskeer sød paprika
1 spiseske løgpulver
1 spiseske urtesalt (fint salt med spidskommen, knust ingefør, knuste korianderfrø og kardemomme – blended til atomer!)
1 lille teske revet muskat
2 spiseskeer brun farin

Mos det hele sammen i din morter, gnub revelsbenene generøst med blandingen og pak dem ind i folie og læg dem i køleskabet natten over.

Grillning

Jeg var i syv sind omkring grill processen, da Google prøvede at overbevise mig om, at revelsben skulle stege i mindst 2-4 timer! Da jeg ikke havde 2-4 timers besluttede jeg mig for at prøve mig frem.

Til at starte med tog jeg kødet – 4 stykker gnubbede ben, 1.5 tomme/4 cm tykke med ben – ud af fryseren omkring en time inden de skulle på grillen.

For at kunne stege både direkte og indirekte, fyldte jeg kun tændte kul på den ene halvdel af grillen. Låget blev lukket så grillen kunne varme godt op, og med temperaturen godt over 200C lagde jeg benene på den varme side af grillen og lukkede låget igen. Efter ca 4 minutter blev benene vendt og låget lagt på igen. Efter atter 4-5 minutter blev de flyttet til den køligere side i grillen, så de kunne stege ved indirekte varme. Benene havde nu en let karameliseret overflade, mens de langsomt blev varmet op indeni.

Jeg fulgte en plan jeg fandt på nettet, og vendte kødet hvert 10. minut, og gav dem således 1 time i alt.

Da vi aldrig har lavet sådanne ben før, var det lidt af en satsning, men benene blev SÅ gode, at vi snart er på vej til slagteren efter flere ben. Fugtige, møre og rigtigt, rigtigt velsmagende pga rubben.

Denne rub sammen med grill processen kan vi kun anbefale.

Vi serverede benene med en salat af frisk grøn salat fra køkkenhaven, grønne bønner (også fra køkken haven), halve cherry tomater og revet ost, sammen med grønne bønner (haricot vert) rullet ind i bacen (ca 4-5 bønner per rulle) og grillet til baconen var sprød.