I går grillede vi hamburgers, selvfølgelig på Weberen. De blev helt, helt fantastiske så jeg besluttede mig for at dele opskriften på farsen til hamburger bøfferne her.

Hamburger bøffer:

1 kg magert (3-5% fedt) hakket oksekød
2 spiseskeer hvidløgspulver
2 spiseskeer løgpulver
2 spiseskeer medium stærk sennep
1 spiseske Worcester Sauce

Note: Opskriften her bruger løg- og hvidløgspulver for at tage hensyn til de stakkels børn, der ikke kan lide at tygge i rigtige løg. Du kan snildt bytte de tørrede ingredienser ud med 2-4 fed presset hvidløg og 2-3 medium løg, snittede og let brunede på en varm pande.

Bland det hele sammen, og vær sikker på at alle ingredienser er blandet godt ind i kødet, form 6-8 bøffer, drys med salt og friskkværnet peber og stil dem i køleskabet i 30 minutter mens grillen varmer op.

Pensl bøfferne med lidt olie inden de lægges på grillen, hvor de steges i 8 minutter på hver side over høj, direkte varme, og vendes ca hvert 4 minut.

hamburgers

Server med burger boller, og blandet grønt fra køkkenhaven (salat, agurk, tomat, etc), mayo, ketchup og – naturligvis – en mellemstærk ost.

Velbekomme.